WORKSHOPS

WORKSHOPS / SKAPANDE SKOLA


Våra föreställningar och workshops passar utmärkt för Skapande skola. Fristående eller tillsammans.


Föreställningarna fungerar fristående för Skapande skola då publiken deltar aktivt. Under föreställningen inbjuds eleverna att diskutera och prata, skriva  och skapa. Materialet de skapar lämnas på skolan för er att arbeta vidare med. Tips på ytterligare övningar finns i vår lärarhandledning.


Våra workshops nedan kan länkas med med föreställningarna Jag var här! och De oskrivna berättelserna.  Våra workshops leds av våra aktörer som alla har lång erfarenhet av att leda workshops för unga. ( Vi har tidigare arbetat på bl.a. 4e teatern, Teater De Vill, Cirkus Tigerbrand, Ung utan pung, Pantomimteatern samt i kulturskola och skola.) Vi vill alltid att en lärare är med på workshopen.


Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp med hur ni söker Skapande skola eller hitta ett upplägg skräddarsytt för er.

 

HÄR och HÄR finns mer information om Skapande skola och hur man söker. 


JAG VAR HÄR!


Vem är jag? Vem vill jag vara? Och vem vill jag vara det med?


Eleverna får möjlighet att på ett praktiskt sätt fundera och diskutera kring föreställningens olika dilemman. De får arbeta fysiskt, prova på att med kroppsspråk och röst inta olika roller och positioner och se hur det påverkar dem och andra. På ett enkelt sätt får de iscensätta olika situationer som kan uppstå i skolan och fundera över olika perspektiv på situationen. Under workshopen vill vi att en lärare är med och deltar.


Workshopen är knuten till föreställningen Jag var här! Ämnen som berörs är identitet, vänskap, utsatthet, rykten, prestationsångest, drömmar och kärlek.


Deltagare:Max 60 elever + lärare, delade i 2-3 grupper med varsina workshopledare.

Tid: 60 min

Lokal: 2 - 3 rum


LADDA NED UTBUDSBLAD


SKRIVARVERKSTAD

med våra dramatiker


Hur skriver man en berättelse? En pjäs?  Vi går igenom en berättelses byggstenar och grundläggande begrepp. Vi berättar hur vi själva gör. Vad som sätter igång en idé och hur man bygger vidare. Eleverna får prova olika roliga sätt att sätta igång fantasin. De får skriva en eller flera historier tillsammans.


Antal deltagare: Max en klass/30 elever.

Tid: 60, 90 eller 120 min.

Lokal: klassrum.


LADDA NED UTBUDSBLAD

 

IMPROVISATION OCH BERÄTTANDE

med våra skådespelare.


Vi arbetar med improvisation och berättande på golvet, där eleverna får prova olika karaktärer och verktyg för att föra en berättelse framåt. Vi tränar samspel, fantasi, känslor, hur man berättar med röst och kropp. 


Antal deltagare: Max en halvklass/15 elever.

Lokal: en lokal där man kan röra sig. Större klassrum kan fungera om möbler röjs undan.

Tid: 70 min 


LADDA NED UTBUDSBLAD


GÖR EN EGEN VANDRINGSFÖRESTÄLLNING


Under ledning av våra aktörer skapar vi en immersiv vandringsföreställning hos er. Deltagarna delas i mindre grupper och alla skapar varsin del på ett gemensamt tema. När allt sätts ihop blir det en föreställning som t.ex. andra elever och föräldrar kan se. Här finns möjlighet för samarbete med slöjd, bild och musikämnena. Kan knytas till svenskan och beroende på tema även andra ämnen. Ring Anna på Temporarity på 0707705806 så tar vi fram ett upplägg som passar just er skola.