OM OSS

OM OSS

TEMPORARITY gör omslutande teater och konst med varierande grader av interaktivitet och publikdeltagande. Vi är intresserade av ett sensoriskt berättande, som talar till publikens alla sinnen.


För oss handlar teater och konst till syvende och sist om förståelse och magi. Att vi via teatern kan förstå en annan person en aning bättre. Känna en annan person lite bättre. För teaterns förståelse är inte bara intellektuell, den får oss, när den är som bäst, att faktiskt känna hur det känns att vara någon annan, något ingen diskussion i världen kan göra. Att teaterns magi kan lyfta oss vidare till någonting större än oss själva, att den kan göra det lättare att andas och få oss att känna oss mindre ensamma - detta är grunden till att vi gör teater, varför vi vill spela för barn, unga och vuxna.

 

Teatern arbetar uppsökande och turnerar i hela Sverige samt internationellt. Vi spelar för alla åldrar. Vi är intresserade av forskning och fördjupade arbeten. Vi är medlemmar i Teatercentrum och följer deras kollektivavtal. Vi har stöd från bl.a. Kulturrådet, Stockholms stad, Region Stockholm och Postkodstiftelsen.


Se mer om våra medarbetare nedan.


KONTAKT /BOKNING                                                                                        FÖLJ OSS PÅ:

info@temporarity.com

producent@temporarity.com

Telefon: 0724448094

MEDARBETARE

ANNA MANNERHEIM

Regissör, skådespelare, dramatiker med intresse för publikmöte, rum och scenografi. Och att skapa för barn och unga. Anna undervisar också gärna. En av grundarna till Cirkus Tigerbrand.


Anna står tillsammans med Annikki för idé, regi, dramaturgi och koncept av Jag var här!. Anna spelar i Jag var här! och i Gömda ögonblick.


Utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg 1992-95,

Konstnärlig masterexamen i teater från HSM 2010-2012. Examensprojekt: Skådespelaren, publiken och det delade rummet samt Medearum.


Har bl.a. arbetat på Cirkus Tigerbrand, Satans demokrati, Smålands Musik och Teater, 4e teatern. Just nu spelar Cirkus Tigerbrand Gropen, som Anna regisserat,  i hela Sverige.


Se mer HÄR

ANNIKKI WAHLÖÖ

Skådespelare, kreatör, dramatiker, performer.


Annikki står tillsammans med Anna för idé, regi, dramaturgi och koncept för Jag var här!. Annikki spelar även i Jag var här!, Gömda ögonblick samt i Talking to objects a ballon perfromance som vann pris på Stokholm Fringe Festival 2021.


Utbildad på bl.a.Teaterhögskolan i Malmö 1992-1994.

Konstnärlig masterexamen i teater från HSM 2012-2014. Examensprojekt: The Critical Wedge  samt Threads.


Har bl.a. arbetat på Cirkus Tigerbrand, De utvalgte (Norge), Cosmonauti (Italien), Teater Pero, Teater Sputnik.


Annikki  är också en av Tiny Festival Producers.


Se mer HÄR


KATARINA RODOPOULOS

Clown, skådespelare, mimare. Brinner för att skapa scenkonst för och med barn. Tycker om slapstickhumor, akrobatik och att sjunga. Spelar fiol och dragspel.


Katarina är skådespelare i Jag var här!


Utbildad på mimprogrammet på Teaterhögskolan i Stockholm 2007-2010.


Har bl.a. arbetat på Teater De Vill, Pantomimteatern, Barnens Underjordiska scen, Uusi Teatteri, Orionteatern och Clowner utan gränser.


Katarina spelar också clownföreställningen Veeras kontor, som även spelas på finska.


Se mer HÄR

ROY NEHMÉ

Skådespelare, manusförfattare.


Roy spelar i Jag var här!


Utbildad på Stockholms elementära teaterskola 2013-2014


Arbetade innan Temporarity på Ung utan pung och spelade med dem teater för barn och unga över hela landet. Där har han även arbetat mycket med workshops. 


Tidigare har han arbetat på Turteatern samt satt upp sin egen monolog ”Lille Roj” som spelats på bl.a Unga klara och Teater Tribunalen.


En fixare som talar svenska , engelska  och arabiska. Just nu är han inblandad i ett hemligt filmprojekt, håll utkik!

EVGENI LEONOV

Skådespelare, musiker, manusförfattare, rysk-svensk tolk och dokumentärfilmare.

Evgeni är skådespelare i Jag var här! från hösten 22.


Utbildad på Stockholms dramatiska högskola 2007-2010


Har bl.a. jobbat på Smålands musik och teater, 4:e teatern,

Teateri och UR. Samt i diverse filmer och tv-serier, t.ex. i ”Bäckström” där han spelade den ryska tsaren ”Nikolaj II”.


Evgeni är med i bandet Dreaming of Space och skriver även teatermusik. Hans egen musikaliska monolog ”Flight to Santiago 2.0”.öppnade nu i maj 2022 Teater Tribunalens scenkonstfestival, och har turnerat runt om i Sverige. Den tar upp ämnen som flykt, utanförskap, sorg och försoning.

 

Evgeni har också regisserat, filmat och producerat dokumentärfilmen ”Vi var de som åkte” som handlar om hans morföräldrar som flydde från Chile efter militärkuppen 1973.


Se mer HÄR.


NONNO NORDQVIST

Kostymdesigner och scenograf. Gör kostym och rekvisita till Jag var här!


Nonno har över 350 föreställningar bakom sig och har arbetat med allt från små fria grupper till London musikaler och film.

En av grundarna till Utomjordiska teatern som skapade stora scenföreställningar i icke traditionella rum.


Nonno var långt innan det var på modet en fena på återbruk, hållbarhet och omskapande. Hon har skapat en galaklänning av ett byggnät, en peruk av toarullar och  en haute couture kreation av kevlar. Och har följande citat ur   Jean Genets Tjuvens dagbok som devis:


Att bringa smaklösheter i samklang är höjden av all elegans.


Just nu gör hon kostym och scenografi åt bl.a Big Wind, Samra och Adas teater.


Se mer HÄR


MAGNUS LARSSON

Kompositör, kontrabasist, ljuddesigner. Magnus skapar även installationskonst som kombinerar metallkonstruktioner, video och musik. Gör musiken och ljud till Jag var här!


Magnus skriver musik främst för teater, dans och film. Han har som basist turnerat runt om i världen. Han gör gärna  kompositioner och  ljudinstallationer i komplexa ljudsystem där ljudbilden är en stor del av upplevelsen och kommunikationen med publiken.


Arbetat på bl.a. Satans demokrati, Riksteatern, Cirkus CIrkör, Östgötateatern, Tribunalen, Teater Tre, Gävle konsthall, Radioteatern, Orionteatern, Stockholms stadsteater och många många fler.


Se mer och lyssna HÄR

MARTIN LAGOS

Skådespelare, ståuppkomiker, programledare. Spelar gitarr och dragspel.


Martin spelade i Jag var här! våren 22. Han var också med och arbetade fram material till föreställningen.


Utbildad på Stockholms dramatiska högskola 2017-18

Martin har arbetat som ståuppkomiker i 13 år och uppträder på svenska, engelska och spanska. Han har gjort 3 soloshower som spelat runt om i landet. De sensate åren har han också arbetat som skådespelare.


Har b.a. arbetat på Riksteataern ,Teater Carpa, TankesmedjanP3, Morgonpasset P3, på ståuppscener i hela Sverige.
Just nu kan ni om ni har tur se Martin dyka upp på ståuppscenen eller i ett par , än så länge, hemliga filmroller.